Wie wel eens op het wereldwijde web durft vertoeven, zal het vast beamen: de mate waarin we en masse katten verafgoden, brengt zelfs de doorsnee oud Egyptenaar in verlegenheid. Toch hoeft het niet altijd mensheids tweedetrouwste viervoeter te zijn die de show steelt. Dat moet ook Paul Joynson-Hicks gedacht hebben toen hij de ‘Comedy Wildlife Photography Awards’ oprichtte. In die internationale fotowedstrijd worden natuurfoto’s bekroont die — naast technisch uitmuntend — ook grappig zijn. De deelnemers maken kans op fotografiemateriaal, een trofee en een felbegeerde all-in fotosafari in Tanzania.

Wat fotografiewedstrijden betreft op z’n zachts gezegd een vreemde (en liefst ook wilde) eend in de bijt dus, en waarschijnlijk ook de enige waarbij deelnemers in de overigens hilarische “Terms and Conditions” verklaren dat ze “Bohemian Rhapsody” van de Britse rockgroep Queen het beste nummer ooit vinden.

Vliegende hamsters, peuterende gorilla’s en een eekhoorn met een kater; dit waren de mooiste en grappigste natuurfoto’s van 2015 die ons ritmisch doen schuddebuiken op de tonen van Queen.

WINNER Comedy Wildlife Photography Awards

Anyone asks you havent seen me!

What you looking at? I’ve almost got it…

Dancing Sifaka

Geronimo

Two’s Company, Three’s a Crowd…

It’s not funny.. I’ve got cramp in my flipper!

Help…..mum! Driven hippo-potty-mus.

Sorry…Am I in your way?!

Pants! Did I really do that last night…?

Kung Fu Squirrel

Be Different