Als je op je gezondheid wilt letten, moet je op tijd gaan slapen, regelmatig bewegen en ook beter eten. En sinds kort lijkt dat laatste heel gemakkelijk te zijn dankzij superfoods. Maar superfoods zijn ook superduur. Zijn ze dat geld ook waard? Thomas ging op onderzoek voor het één-programma “Voor hetzelfde geld” en kwam terecht bij Prof. Dr. Mullie, voedingsdeskundige verbonden aan de Erasmushogeschool Brussel.
Wat zijn superfoods?
Er bestaat geen medische of juridische definitie die superfoods eenduidig definiëren. In de winkel wordt de term superfoods gebruikt voor bessen, poeders en granen die supervoedzaam en ultragezond zijn, of dat wordt toch beweerd.Ze hebben vaak specifieke eigenschappen. Zo geven ze misschien een boost aan energie, vitamine C, het libido, de intellectuele prestaties of concentratie.
Zijn superfoods echt super?
Als je voor superfoods kiest, wees kritisch voor de beloftes op de verpakking. Veel van die beloftes zijn immers niet wetenschappelijk onderbouwd. Superfoods zijn aan de basis gezond maar je kan ze perfect vervangen door goedkopere alternatieven zoals brood, fruit en vis. Zorg er wel voor dat je genoeg varieert in je maaltijden.
Bron VRT: http://www.een.be/programmas/voor-hetzelfde-geld/hoe-super-zijn-superfoods