Loading Events
  • This event has passed.

IceCube Masterclass

14 Maart om 09:00 - 17:00

Verschillende universiteiten in Europa en de VS organiseren jaarlijks de IceCube Masterclass. Tijdens deze Masterclass onderzoeken leerlingen van het secundair onderwijs de geheimen van kosmische achtergrondstraling. Om dit te doen gaan ze aan de slag met de data die aan het Antarctische IceCube Neutrino-observatorium verzameld werden.

VUB- en ULB- wetenschappers die meewerken aan de IceCube – telescoop leiden je eerst in de materie in. ‘s Namiddags ga je zelf aan de slag om kosmische straling en neutrino’s te onderzoeken. Hier krijg je de keuze uit twee activiteiten. De dag wordt afgesloten in een videoconferentie met de deelnemers aan de andere Masterclasses over de hele wereld en met de wetenschappers in de Zuidpoolbasis bij IceCube.

Deze Masterclass wordt georganiseerd voor leerlingen in het zesde jaar van de secundaire school met een grote interesse in fysica. Verschillende activiteiten zullen in het Engels doorgaan, dus een goede basiskennis Engels wordt verondersteld. Verder heb je geen voorkennis nodig om mee te kunnen doen.

 

Inschrijven kan via het formulier op deze link.

Inschrijvingen

Het is nodig je op voorhand te registeren voor dit event. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Deelnameprijs: Gratis


Dit is een event van
Physics Masterclasses

Praktische Informatie

Date:
14 Maart
Time:
09:00 - 17:00
Locatie:
VUB – Vrije Universiteit Brussel
Adres:
Pleinlaan 2, B-1050 Brussel
Brussels, 1050 Belgium
Organisatie:
Wtnschp Wtnschp Wtnschp
Website: