Stimulus is een leeromgeving voor jongeren vanaf 10 tot 16 jaar waarin opdracht gestuurd en onderzoekend leren wordt gestimuleerd. Stimulus is modulair opgebouwd rond thema’s, geplukt uit de leefwereld van jongeren en gegoten in een spelformaat. Stimulus gaat al even mee en is ondertussen een golden oldie geworden. Omwille van het formaat waarin de website ontwikkeld werd en de gezegende leeftijd van de stimulusmodules, zijn we niet meer in staat deze te onderhouden. Je kan de Stimulusmodules wel nog steeds offline in je webbrowser openen, al kunnen we niet garanderen dat ze helemaal naar behoren zullen werken. Daarvoor kunnen wij je de bestanden doorsturen. Vul het formulier onderaan deze pagina in en wij sturen je een link naar de bestanden.

Stimulus vuurwerk

Deze stimulusmodule over chemie gaat over vuurwerk en had de tweede graad van het secundair onderwijs als doelgroep.

Stimulus GPS

Deze Stimulusmodule behandelt de technologie achter het gps-systeem. Ze kan gebruikt worden in de laatste jaren van het lager of de eerste jaren van het secundair onderwijs.

Stimulus Waskracht

In deze chemische Stimulusmodule onderzoeken leerlingen de kracht van waspoeder. Deze module werd ontwikkeld voor de tweede graad van het secundair onderwijs.

Stimulus GSM

In Stimulus GSM kunnen leerlingen van de eerste graad secundair bestuderen hoe we altijd en overal kunnen telefoneren met GSM’s.

Invulformulier