Project Categorie: Jongeren

Robocup Junior

Een container gevuld met giftige stoffen zinkt langzaam weg in een ontoegankelijk moeras: geen denken aan om een team experts uit te sturen in deze hachelijke omstandigheden! Dan moet een robot de klus maar klaren! Het enige probleem? De robot moet nog gebouwd worden… Een script voor een rampenfilm? Integendeel: de uitdaging van een wedstrijd! En dan nog niet zomaar een wedstrijd, maar een heus robottoernooi… RoboCup Junior is een spannende uitdaging voor jongeren van 8 tot 18 jaar, waarin ze in teamverband een eigen robot bouwen en programmeren. Hiermee nemen ze deel aan één van drie spannende disciplines!

Lees verder

Physics Masterclasses

De physics masterclasses worden elk jaar aan universiteiten over de hele wereld georganiseerd. Jongeren uit de laatste jaren van het secundair onderwijs maken er kennis met leven en werken als onderzoeker in de fysica. Tijdens zo’n Masterclass word je niet alleen ondergedompeld in de kwantum- en/of astrofysica door de experts ter zake, je gaat er ook zelf op onderzoek uit in de data die verzameld werd aan het CERN of op de Zuidpool.

Lees verder

Wetenschapsshow

Verdiep je in de wetenschap van het licht tijdens de wetenschapsshow ‘Fotonica: de technologie van het licht’. Tijdens deze wetenschapsshow toont een team van jonge onderzoekers hoe licht kan worden gebruikt in hoogtechnologische toepassingen.

Lees verder

Climate Challenge

Het klimaat verandert. Hoe dat komt, wat de gevolgen zijn – en nog belangrijker – wat we er aan kunnen doen, ontdek je op Climate Challenge. In woord en beeld! En volledig tweetalig in Nederlands en Frans.

Lees verder