Project Categorie: Breed Publiek

Bright Club BXL

Bright Club is een avond stand-up comedy door onderzoekers voor iedereen. Bright Club startte aan UCL en is ondertussen een gevestigde waarde in Groot-Brittannië. Ook Brussel heeft nu een eigen science comedy night!

Read More

Fablab 2 Go!

Fablab 2 Go! Fablab 2 Go! is een kleine, mobiele Fablab-stand die wordt opgezet op kleine en grote evenementen die gelinkt zijn aan wetenschappen en STEM. Jong en oud kan er terecht om te proeven van het ruime aanbod dat een Fablab te bieden heeft. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aan de slag met een 3D-printer of kunnen een Jengaspelende robot besturen. De inhoud van Fablab 2 Go! varieert afhankelijk van de noden van het evenement waarop het wordt opgesteld. Agenda: Wetenschapsexposcience | Robocupjunior Op 28 & 29 april wordt de 31ste editie van Wetenschapsexposcience georganiseerd in de gebouwen van Tours &...

Read More

Science Bar Brussel

Een pintje drinken aan de toog en tegelijkertijd met het brede publiek praten over wetenschap”, jouw ideale vorm van wetenschapscommunicatie zeg je? Dan is de Science Bar Brussel helemaal je ding!

Read More

Kwantumrevolutie

In 1911 riep de rijke en vooruitstrevende industrieel Ernest Solvay de allereerste solvayraad samen in hotel Metropole. Uit heel Europa kwam een kleine groep van topwetenschappers naar Brussel om na te denken over problemen binnen hun vakgebied. Deze Solvayraden hebben een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de moderne fysica.

Read More

Dag van de Wetenschap

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat wetenschap en technologie in ons dagelijks leven betekenen? Elk jaar wordt op de laatste zondag van november over heel Vlaanderen en Brussel de Dag van de Wetenschap gevierd. De Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel mogen niet ontbreken op dit event en openen de deuren voor het brede publiek. Kom mee op ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de wetenschap en technologie.

Read More

Open Biolab

Open Biolab Brussels Do-it-yourself biology labo Experimenteer in het labo Een open biolab is een laboratorium dat open toegang biedt tot toestellen en materiaal tijdens vaste openingsuren waardoor ‘iedereen’ met interesse in biowetenschappen de kans krijgt aan onderzoek te doen. De initiatiefnemers werden hiervoor geïnspireerd door talrijke Europese en internationale ‘do-it-yourself biology’ labo’s (DIYbio). DIYbio is een wereldwijde beweging van wetenschappers, kunstenaars en burgers die biowetenschappen toegankelijker willen maken voor een breder publiek. Dit multidisciplinair netwerk is rijk aan kennis over biowetenschappen. Zin om zelf te experimenteren in het labo? Altijd al gedroomd van zelf DNA kopiëren en plakken,...

Read More

Fablab Brussels

Fablabs zijn werkplaatsen die open toegang bieden tot een aantal computergestuurde prototyping machines en het open delen van ontwerpen en ideeën aanmoedigen. Het eerste fablab was een initiatief van een professor aan MIT, Neil Gershenfeld. Wereldwijd zijn er ondertussen honderden tablabs. De basisideeën van een fablab vind je samengevat in het Fablab charter.

Read More

Urban Game

URBAN GAME Beschikbaar vanaf mei 2017 Urban Game is een multimediaal stadsspel dat je alleen of tegen elkaar kan spelen. In Brussel zal je op verschillende locaties allerhande trajecten kunnen volgen. Momenteel zijn de eerste trajecten in ontwikkeling. Deze zullen handelen rond de Eerste Wereldoorlog. Gewapend met je smartphone verken je Brussel. Aan de hand van uitdagende opdrachten ontdek je plaatsen waarvan je het bestaan niet afwist. Het team dat op het einde van het spel de meeste punten heeft weten te verzamelen wint! Urban Game wordt in de eerste plaats ontwikkeld met de schoolgaande jeugd in het achterhoofd. Maar natuurlijk...

Read More

Ik heb een vraag

Ikhebeenvraag.be is een online vraagbaak waarop je terecht kan met wetenschappelijke vragen over allerlei onderwerpen: biologie, fysica, taal, geschiedenis en nog veel meer. Het team achter deze site zorgt er dan voor dat je rechtstreeks een antwoord krijgt van een wetenschapper met kennis terzake. Ook onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel beantwoorden graag je vragen. Hieronder vind je een overzicht van hun meest recente antwoorden.

Read More

Recente Tweets