VUB Kinderuniversiteit

In het voorjaar nodigt VUB Kinderuniversiteit Brusselse scholen uit voor een heuse campusdag. Leerlingen uit de derde graad lager onderwijs in Brussel maken kennis met onze universiteit en brengen de dag door als een ‘echte’ student op de campus in Etterbeek. De dag zit tjokvol workshops, waarbij onderzoekers hun expertise op kindermaat brengen.

In het najaar spreidt de kinderuniversiteit bovendien haar vleugels uit, en kunnen klassen zich inschrijven voor losse workshops bij hen op school of op de universiteit.

Scholen

Wetenschappers

Met dit initiatief willen we de drempel tot hogere studies verlagen, door kinderen al vroeg in hun onderwijstraject in contact te brengen met wetenschap & onderzoek. VUB Kinderuniversiteit bereikt kinderen op een leuke, toegankelijke manier met de boodschap dat studeren voor iedereen is, ongeacht je sociale, economische of culturele achtergrond. De VUB kiest er ook voor om de kinderuniversiteit in klasverband te organiseren. Op die manier hopen we zoveel mogelijk kinderen uit zoveel mogelijk verschillende buurten uit Brussel te bereiken. Want jong geleerd is oud … gestudeerd?


Infofiche VUB Kinderuniversiteit


Periode: jaarlijks

Frequentie: Campusdag in het voorjaar & losse workshops in het najaar

Organisator: Vrije Universiteit Brussel

Contact: sarah.leuridan@vub.be

Deelnameprijs: gratis


Partners: