URBAN GAME

Urban Game is een ‘location-based’ stadsspel dat je alleen of tegen elkaar kan spelen. Door de gratis applicatie Actionbound te gebruiken kan je één van de Urban Game-parcours selecteren. Vervolgens verken je Brussel aan de hand van allerlei leuke vragen en opdrachten en ontdek je plaatsen waarvan je het bestaan niet eens afwist.

Een eerste speelbaar parcours draait rond de Eerste Wereldoorlog en hoe deze gebeurtenissen het dagelijkse leven in onze hoofdstad beïnvloedden. Gaandeweg zullen er meer parcours ontwikkeld worden, die steeds een wetenschappelijke insteek zullen hebben.

Je kan Urban Game ook in teamverband tegen elkaar spelen. Het team dat op het einde van het spel de meeste punten heeft weten te verzamelen wint! Urban Game wordt in de eerste plaats ontwikkeld met de schoolgaande jeugd in het achterhoofd. Maar natuurlijk kan iedereen er mee aan de slag.

How to play?

Urban Game maakt gebruik van het platform Actionbound. Je kan de gratis app downloaden in de App Store of de Play Store.

Eens je de app gedownload hebt, kan je in je omgeving op zoek naar aangeboden trajecten. De trajecten die werden ontwikkeld door het Science Outreach Office van de Vrije Universiteit Brussel kan je via deze pagina gemakkelijk activeren.

Te ontdekken parcours

Op 4 augustus 1914 viel Duitsland het neutrale België binnen. Zestien dagen later stonden ze aan de poorten van Brussel om de stad bezet te houden tot november 1918. Daarmee was Brussel de hoofdstad die gedurende de Eerste Wereldoorlog het langst onder Duits bewind stond. Niet verwonderlijk dus dat de oorlog haar sporen heeft nagelaten in de stad en in haar bevolking, die de bezetting op haar eigen manier beleefd heeft. Deze citygame loodst je doorheen de woelige oorlogsjaren in Brussel, de symbolen die erdoor zijn ontstaan en de wijze waarop de Brusselaars reageerden.

Spel modus: Singleplayer
Type: Lineair parcours
Locatie: Brusselse binnenstad
Vertrekpunt: Grote Markt, 1000 Brussel
Eindpunt: idem
Doelgroep: Jongeren; Scholen; Breed publiek
Duur: ongeveer 90′
Thema: Eerste Wereldoorlog; geschiedenis; Brussel

Ga naar actionbound.com/bound/brussel1418 of scan onderstaande QR-code met je smartphone om het parcours te bekijken.

Het is erg simpel om een Actionbound spel op te starten. De startersgids maakt je stap voor stap wegwijs.


Infofiche Urban Game

Een eigentijds educatief stadsspel

Frequentie: doorlopend

Organisator: Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel

Contact: joachim.mathieu@vub.be

Deelnameprijs: gratis


Partners: