Photonics Explorer

 

 

 

 

Fotonica, de fascinerende wetenschap van het licht, wordt toegepast in allerlei hoogtechnologische toepassingen: van kankerbehandeling, over gezonde frietjes tot 3D geprinte organen en zelfrijdende auto’s. De Photonics Explorer is een soort lab-in-a-box die in de klas kan gebruikt worden om te experimenteren met fotonica. Lesactiviteiten met lenzen, lasers, leds en meer laten een klas van 30 leerlingen de boeiende wereld van het licht ontdekken.

De Photonics Explorer Kit werd ontwikkeld door VUB B-PHOT: een onderzoeksgroep met 50 onderzoekers en proffen in fotonica, samen met Europese universiteiten, scholen, industrie en jongeren. Het resultaat is een didactisch pakket, aangepast aan de leerdoelstellingen en aan internationale educatieve behoeftes, in maar liefst 16 verschillende talen. En vanzelfsprekend ook in het Nederlands en Frans voor Belgische scholen.

Photonics Explorer

Zelf een Photonics Explorer Kit naar je klas halen? Dat kan door je op de website van Eyest te registreren.

Photonics Innovator

De Photonics Innovator werd speciaal ontwikkeld voor gebruik in buitenschoolse activiteiten, zoals STEM-academies, workshops of wetenschapskampen.

Photonics Explorer

Deze bekroonde wetenschapsshow doet de wetenschap van het licht uit de doeken.

Partners: