IT en technologie

op maat van het secundair onderwijs

Technologie workshops

in labo’s en bedrijven

Ontdek met de klas

de nieuwste technologieën

Make IT Work

Met Make IT Work willen we STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) boeiend maken voor de derde graad. Dat doen we o.a. door werkplekleren dichter bij de secundaire scholen te brengen.

Zo zijn er van september 2015 tot maart 2016 door bedrijfsbezoeken, aangepast om zoveel mogelijk interactie met de leerlingen te hebben en hen het ritme van het leven op de werkvloer mee te geven. Jonge rolmodellen geven tekst en uitleg bij de weg die zij hebben afgelegd om uiteindelijk bij ‘hun’ bedrijf terecht te komen. Zo krijgen de leerlingen een uniek overzicht van welke studierichtingen tot welke carrières leiden.

Daarnaast organiseren we ook workshops die op hun beurt de leerlingen aanzetten om een geschikt onderwerp te vinden voor hun GIP of eindwerk. Inspiratie en praktijkervaring die hen al een heel eind op weg helpen om een sterk onderbouwd eindresultaat op te leveren.

Als sluitstuk bieden we elke leerling tenslotte een individuele feedbacksessie op hun voorlopig eindwerk of GIP aan door ervaren professionals tijdens een afsluitend event eind april 2016. Net op tijd om daarna nog de laatste wijzigingen door te voeren en de definitieve verdediging te voeren op school!

Voor wie is Make IT Work?

Ben je een klas van het zesde middelbaar ASO of TSO en zoek je een IT of Technologie uitdaging voor het komende schooljaar? Dan ben je bij Make IT Work aan het juiste adres!

Vanaf september 2015 bieden we gratis workshops en bedrijfsbezoeken aan die lopen tot eind maart 2016. Je kan zelf kiezen in welke technologieën of bedrijven je geïnteresseerd bent en daar je traject op afstemmen.

Onze ASO-leerlingen waren blij dat ze eindelijk eens een écht bedrijf konden bezoeken. Het bedrijfsbezoek bij LMS Siemens was dus zeker de moeite waard!

Niki Vermeir

Wiskunde-leerkracht

 

Workshops & Bedrijfsbezoeken

Workshops rond 3D-printen, Robotica, Web- & Appontwikkeling, Multimedia en Ondernemen zijn er in een basis en een geavanceerde versie. De bedrijfsbezoeken sluiten volledig aan bij deze thema’s. Tientallen bedrijven waaronder Proximus, IBM en Materialise openen voor Make IT Work de deuren.

Het project eindigt op de WetenschapsEXPO waar we alle leerlingen uitnodigen te genieten van de science & technology fair en persoonlijke feedback kunnen krijgen op hun project door professionals.


Infofiche Make IT work

Scholieren ervaren zelf wat het is te kiezen voor een carrière in de wetenschaps- of technologiesector

Periode: Schooljaren 2014-15 en 2015-16

Organisator: Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel

Contact: [email protected]

Deelnameprijs: gratis


Partners: