Luchtruim

Educatieve pakketten over de lucht en de ruimte

‘Oma gaat de ruimte in’ en ‘Opa gaat de lucht in’ zijn educatieve pakketten voor het basisonderwijs. Het project wordt niet verder ontwikkeld en de websites omagaatderuimtein.be, opagaatdeluchtin.be en luchtruim.be worden niet meer ondersteund door moderne internetbrowsers. Het lesmateriaal blijft op deze pagina beschikbaar om te downloaden als pdf.

Oma gaat de ruimte in

“Oma gaat de ruimte in” bevat lesfiches en spelletjes om op maat van het kleuteronderwijs en de eerste jaren van het lager onderwijs rond het thema ruimte te werken. Het pakket werd ontwikkeld in samenwerking met Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde in het kader van Vlaanderen in Actie (ViA) Pact 2020.

Opa gaat de lucht in

“Opa gaat de lucht in” is het vervolg op “Oma gaat de ruimte in” en focust zich op verschillende aspecten van de luchtvaart voor de hogere jaren van de lagere school. Het materiaal behandelt op een speelse manier diverse onderwerpen, van hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven, over weersvoorspelling tot de logistieke rol van de luchthaven.


Infofiche Luchtruim


Organisator: Vrije Universiteit Brussel

Contact: contact@wtnschp.be


Partners: