Stel je vragen aan een echte wetenschapper

Op Ikhebeenvraag.be kan je terecht met wetenschappelijke vragen over alle wetenschappelijke domeinen: van biologie over fysica tot taal, geschiedenis en nog veel meer. Meer dan 1000 wetenschappers van 34 deelnemende Vlaamse wetenschappelijke instellingen (waaronder VUB en EhB) hebben ondertussen meer dan 14.500 vragen beantwoord. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente antwoorden van VUB- en EhB-onderzoekers.

Recente vragen VUB
Recente vragen EhB

Heb je een vraag?

Dan ben je op de juiste plek! Misschien werd deze de voorbije 7 jaar al eerder gesteld en vind je een antwoord in het riante archief? Zo niet stel je je vraag in het vraagbalkje, bezorgen we deze aan de deelnemende wetenschappers en beantwoorden zij je vraag zo snel mogelijk.

Welke vragen kan je stellen?

Op ikhebeenvraag.be kan je terecht met vragen over alle wetenschappelijke domeinen. We zijn echter niet bij machte om medische diagnoses te stellen of juridisch advies te geven. Het is ook niet de bedoeling dat we huistaken in jouw plaats oplossen. Als je vraag niet wordt aanvaard of als we meer informatie nodig hebben, brengen we je hiervan op de hoogte.

Hoe lang duurt het voordat mijn vraag beantwoord wordt?

De wetenschappers werken op vrijwillige basis mee aan dit project en niet alle vragen worden beantwoord. De gemiddelde wachttijd voordat vragen worden beantwoord is 11 dagen.

Deelnemende wetenschappers

Reeds beantwoorde vragen

Wetenschappelijke instellingen


Infofiche Ik heb een vraag

Stel je vragen aan een echte wetenschapper

Periode: doorlopend

Organisator: Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

Contact: Jozefien.De.Marree@vub.ac.be

Deelnameprijs: gratis


Partners: