Climate Challenge

Alles over de klimaatsverandering voor het secundair onderwijs

Climate Challenge @ School

Organiseer een klimaattop op je school

Het klimaat in woord en beeld

Lespakketten over de oorzaken en gevolgen van klimaatsverandering

Klimaatverandering in woord en beeld

Het klimaat verandert. Hoe dat komt, wat de gevolgen zijn – en nog belangrijker – wat we er aan kunnen doen, ontdek je op Climate Challenge. In woord en beeld! En volledig tweetalig in Nederlands en Frans.

Ontdek alle videos

Bekijk onze video’s, interviews en animaties over de klimaatproblematiek, gevolgen en oplossingen. Of bekijk ons promofilmpje voor een overzicht in vogelvlucht.

Leerkracht?

Leerkrachten van de tweede en derde graad secundair onderwijs kunnen op de lerarenpagina inspiratie op doen om de klimaatproblematiek vanuit een frisse en vernieuwende invalshoek te bekijken: filmpjes, opdrachten, discussie, klaswerk, enz.

Nieuw voor schooljaar 2015-16

We organiseerden reeds twee keer een Climate Challenge Conferentie in het Europees parlement, waarbij de leerlingen zich inleefden in de rol van een land in de internationale klimaatonderhandelingen. Deze conferentie hebben we nu omgevormd tot een werkvorm op schoolniveau: Climate challenge @ School.

De leerlingen vertegenwoordigen een land in de klimaatonderhandelingen en debatteren over drie wetsvoorstellen. Er zijn drie resoluties (thema transport, thema voeding, thema wereldwijd klimaatakkoord) die besproken worden en waar de landen tot één gemeenschappelijk voorstel moeten komen, en die dan uiteindelijk gestemd worden.

Het team van Climate Challenge komt naar je school om alles in goede banen te leiden.

Climate Challenge @ School

Interesse om deze conferentie op school te organiseren?


Infofiche Climate Challenge

Alles over het klimaat voor het secundair onderwijs

Periode: Doorlopend

Organisator: WWF

Contact: bart.verheecke@ehb.be

Deelnameprijs: gratis


Partners: