Brightspark Workshops

Voor jongeren met een honger naar wetenschap!

Expert workshops wetenschap

Brightsparks zijn een reeks workshops voor jongeren met een passie voor wetenschap in alle vormen en kleuren. Samen met een docent van de VUB of EhB dompelen ze zich onder in een wetenschappelijk domein. Op het programma van de workshops stonden onder andere al geologie, filmanalyse, kwantumfysica, en robotica. De Brightspark-workshops gaan steeds door in kleine groepjes, wat een persoonlijke interactie en een diepgaande verkenning van het onderwerp garandeert. Specifieke voorkennis is geen vereiste, een gezonde honger naar wetenschap wel!

WETENSCHAP DELEN MET PIENTERE TIENERS

Een activiteitenreeks over fysica? Een bezoek aan je labo? Een workshop filmanalyse? Een geologische uitstap naar de grotten van Han? Ben je docent of onderzoeker aan de EhB en VUB en heb je zin om je vakgebied te delen met een kleine groep nieuwsgierige jongeren?

Brightspark workshops kunnen doorgaan in een enkele workshop of een reeks van activiteiten. Ze gaan door als naschoolse, interactieve activiteit(en), meestal op woensdagnamiddag. De deelnemersaantallen worden bewust laag gehouden om meer interactie toe te laten.

Heb je zin om een activiteit of reeks van workshops aan te bieden? Alle ideeën zijn welkom.


Infofiche Brightspark Workshops

Voor jongeren met een honger naar wetenschap

Organisator: Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel

Contact: [email protected]

Deelnameprijs: gratis


Partners: