Zaterdag 26 oktober lanceert Universiteit van Vlaanderen een nieuw videoformat: Wat Zegt De Wetenschap. Een wetenschapper zet in enkele minuten de feiten, nuance en context over een actueel onderwerp op een rijtje. Wat zijn de feiten? En waar beginnen de meningen? Je komt het te weten in deze nieuwe reeks!!

 

En ja hoor, een Brussele wetenschapper mag de spits afbijten! Professor Olivier Mairesse, slaapdeskundige aan de VUB, vertelt ons meer over het winteruur. Niet toevallig, want vannacht draaien we de klok een uurtje terug. Dat betekent dat we langer mogen slapen. Maar… is het gezond om 2 keer per jaar de klok te verzetten? Ben je daarna een ietsje meer uitgeslapen of net wat meer moe? Of zijn er ook gevolgen op lange termijn?

Patricia Popelier UvV

Smaakt dit naar meer?

Binnenkort komt het volgende WZDW-filmpje online. Daarin buigt Patricia Popelier, professor in de rechten en hoofd van de onderzoeksgroep Overheid & Recht aan de Universiteit Antwerpen, zich over het confederalisme.

Nooit meer een video van Universiteit van Vlaanderen missen?

 

Abonneer je dan hier op het YouTube-kanaal en bekijk meerdere keren per week de boeiendste colleges of de leukste Wat Zegt De Wetenschap-episodes!