Jens De Rycke is doctoraatsstudent aan de VUB onderzoeksgroep Sport & Society. Je vindt hem rechts in de wazige achtergrond van de foto met het Rode Duivels shirt, het rode haar en de grote glimlach.

Onder het motto ‘Elk kind heeft recht op een warm gezin!’ vroegen de Duivels aan leerlingen en leerkrachten in basisscholen om pleegzorg op een fijne, originele manier in de kijker te zetten. De tien scholen die de leukste acties hadden opgezet kregen op 8 juni bezoek van Rode Duivels! Deze foto toont Romelu Lukaku en Thibaut Courtois op bezoek bij zo’n ‘Duivelse +school’ .

Jens onderzoekt wat de meerwaarde is van het engagement van de Rode Duivels en in welke mate dit bijdraagt om de doelstellingen van pleegzorg te verwezenlijken. Hij werkt aan een kritische analyse van de hele campagne en focust daarbij in het bijzonder op de functie van de Rode Duivels als rolmodel.

Paleontoloog gespot

In de badlands van de Oldman Formatie uit het Laat Krijt van Alberta, Canada struikel je als het ware over dinosaurus beenderen. Paleontoloog Koen Stein toont hier de resten van een knie van een hadrosauriër die ongeveer vijf à zes meter lang was.

T-Rex Drive

T.rex drive, Eastend, Saskatchewan, Canada is de straat die je naar het lokale Tyrannosaurus rex museum brengt. Hier vind je Scotty de T. rex, genoemd naar een dure fles whisky en het officiële fossiel van de Provincie Saskatchewan. Scotty is 12 meter lang, en één van de meest complete (70%) T.rexen ooit gevonden.

Foto van de maand

In deze rubriek zetten we elke maand een foto van één van onze docenten of onderzoekers in de kijker. Heb jij een leuke foto? Stuur hem met een kort bijschrift naar ons door!