Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Science Bar Brussel: Siri, wat is mijn bloedsuikerspiegel?

25 februari 2020 om 19:00 - 21:00

Gratis

Wetenschap met een pintje!

25 februari 2020 – 19.00 – RITCS Café

SIRI, WAT IS MIJN BLOEDSUIKERSPIEGEL?
Een wetenschapscafé over technologische ontwikkelingen in diabeteszorg

SCIENCE BAR BRUSSEL IS BACK!

In december ging onze nieuwe reeks wetenschapscafés van start met een knaller van formaat – Lust jij gouden Bananen? – Na deze succesvolle editie nodigen we naar goede gewoonte opnieuw onderzoekers en spelers uit het maatschappelijke veld uit op het podium van het RITCS Café in hartje Brussel.

SIRI, WAT IS MIJN BLOEDSUIKERSPIEGEL?

Diabetes is niet zo zeldzaam als men soms denkt. Het aantal mensen dat aan diabetes lijdt, stijgt snel. Ook in ons land. Dat zou het gevolg zijn van de vergrijzing en een ongezonde levensstijl. Op dit moment kampt één op de twaalf Belgen met de aandoening (cijfers van Internationale Diabetes Federatie – IDF). Tegen 2030 zou één op de tien landgenoten patiënt zijn, of meer dan een miljoen patiënten.

In onze volgende Science Bar kijken we naar technologische ontwikkelingen in de diabeteszorg. Wat kunnen we verwachten de komende jaren? Wordt leven met diabetes alsmaar makkelijker? En zal diabetes ooit genezen kunnen worden?

Moderator Sofie Verkest gaat in gesprek met o.a. diabetesspecialist Bart Keymeulen en Oog voor Diabetes-coördinator Patrick De Boever.

Inkom: Gratis
Aanvang: 19u
Locatie: RITCS café

Deze editie valt binnen het project ‘Oog voor Diabetes’, een initiatief van VITO in samenwerking met Diabetes Liga vzw en VUB – Vrije Universiteit Brussel. ‘Oog voor diabetes’ is een citizen science project dat de hulp van burgers inschakelt om een computerprogramma de symptomen van diabetische retinopathie (een oogziekte die diabetici treft) te leren herkennen. Lees er meer over op www.oogvoordiabetes.be.

Privacy op het internet, epidemieën en virussen, migratie in Brussel en het Higgs-Boson deeltje: een greep uit de onderwerpen die in Science Bar Brussel aan bod komen. Zo’n paar keer per jaar nodigt WTNSCHP onderzoekers uit op café om over hun wetenschappelijke expertise te praten. Van Lieven Scheire tot Sven Pichal, onze moderatoren leiden je door het landschap van de wetenschap!

 

Inschrijvingen

Het is niet nodig je in te schrijven voor dit event.

Deelnameprijs: Gratis

Dit is een event van
Science Bar Brussel

Gegevens

Datum:
25 februari 2020
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

RITCS Café
A. Dansaertstraat 70
Brussel, 1000