Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Lancering STEMfluence

22 maart 2018 om 13:00 - 16:00

STEMfluence is een project dat op een creatieve én gedurfde manier jongeren vanuit hun eigen, veelal digitale, leefwereld wil prikkelen en stimuleren om te kiezen voor wetenschap en techniek (STEM staat voor Science, Technology, Engingeering en Mathematics) in hun studie- of beroepskeuze. Het project richt zich in het bijzonder ook op kansengroepen en meisjes omdat die nog te weinig kiezen voor een STEM-studierichting en later -beroep, soms uit onwetendheid, maar ook omdat hun vrienden het niet doen én vooral omdat ze maar weinig voor hen aantrekkelijke info hierover vinden bij de bron van al hun wijsheid: het internet, en in het bijzonder, de sociale media. STEMfluence wil dan ook met een gespecialiseerd communicatiebureau via rolmodellen op sociale media STEM-studiekeuzes en STEM-beroepen aantrekkelijker maken voor jongeren van de 3e graad secundair onderwijs. Op het lanceringsevenement gaan we sprankelend van start en hopen inspiratie te bieden met een positieve en inclusieve campagne.

Het project wordt afgetrapt in aanwezigheid van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport. Op het programma staan een verwelkomgingswoord, de lancering van de nieuwe projectnaam, een eerste showcase van inspirerend materiaal waarna STEM-rolmodellen getuigen en de STEM van de jongeren zelf aan bod komt. Afsluiten doen we met een feestelijk netwerkreceptie. Verwacht je aan een dynamisch, inspirerende en verrassende ervaring.

Inschrijvingen

Er zijn nog geen inschrijvingsdetails bekend voor dit event. Kom binnenkort terug voor meer informatie of contacteer de organisator.


Praktische Informatie

Datum:
22 maart 2018
Tijd:
13:00 - 16:00
Locatie:
Vlaams Parlement
Adres:
Brussels, Belgium
Organisatie:
Pieter Tijtgat
Website: