Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

International Map Year tekenwedstrijd

25 november 2015 om 09:00 - 19 december 2015 om 17:00

Om de twee jaar organiseert de Internationale Vereniging voor Cartografie (ICA) de Barbara Petchenik tekenwedstrijd voor kinderen jonger dan 16 jaar. De wedstrijd werd genoemd naar wijlen dr. Barbara Bartz Petchenik, een bekende Amerikaanse cartografe en ontwerpster. Het doel van de wedstrijd is om kinderen ertoe aan te zetten hun visie op de wereld op een creatieve manier in beeld te brengen.

In 2015 wordt deze tweejaarlijkse wedstrijd georganiseerd in het kader van het Internationaal Jaar van de Cartografie. Het thema van deze editie is: My place in today’s world — Mijn plaats in de wereld van vandaag. De organisatie van het Belgisch luik van de wedstrijd is in handen van het Nationaal Comité voor Geografie, in samenwerking met het Nationaal Geografisch Instituut.

Van woensdag 25 november tot zaterdag 19 december zijn de geselecteerde tekeningen te bewonderen in gebouw D op Campus Etterbeek van de  Vrije Universiteit Brussel. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk van maandag tot vrijdag van 8h-18h en op zaterdag van 8h-16h. Hierna zal deze tentoonstelling het land rondreizen.

Inschrijvingen

Er zijn nog geen inschrijvingsdetails bekend voor dit event. Kom binnenkort terug voor meer informatie of contacteer de organisator.


Gegevens

Begin:
25 november 2015 om 09:00
Einde:
19 december 2015 om 17:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
http://www.internationalmapyear.be/