Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ID#2015 – Discover the power of light

4 juni 2015 - 19 oktober 2015

Discover the Power of Light

In het kader van het UNESCO Internationaal Jaar van het Licht 2015 organiseert het Atomium samen met de Vrije Universiteit Brussel vanaf 4 juni 2015 de tentoonstelling ‘ID#2015: Discover the power of light’.

Ontdek waarom licht cruciaal is voor het leven op aarde en laat je verrassen door een lichtspektakel vol met speciale effecten en animaties in een 360° projectie waarin alle facetten van licht en lichttechnologie aan bod komen. Waan je in het hoofd van verschillende diersoorten en kijk in real time naar jezelf door de ogen van een slang, honingbij, hond en nog vele anderen. Verder word je ingeleid in het werk van Frank R. Paul, een kunstenaar die in de jaren 20 heel wat futuristische afbeeldingen maakte van dingen die toen Science Fiction waren maar inmiddels echte ontwikkelingen zijn. Ervaar dit en meer op deze onvergetelijke tentoonstelling!

Het initiatief tot deze expositie komt van het Atomium en B-PHOT, de onderzoeksgroep voor Fotonica aan de VUB, in samenwerking met het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel en het Atomium.

Praktische informatie

ID#2015 gaat door van 4 juni 2015 tot 18 oktober 2015 en is elke dag open van 10u tot 18u (de kassa sluit om 17u30). De prijs van het bezoek aan de tentoonstelling is inbegrepen in de toegangsprijs van het Atomium.

De Vrije Universiteit Brussel voorziet in combinatie met geleide bezoeken workshops voor lagere en secundaire scholen en voor leerkrachten wordt er een workshop georganiseerd op 10 en 17 juni in het Atomium. Meer informatie vind je op www.b-phot.org en inschrijven kan via: tdepauw@b-phot.org.

Inschrijvingen

Er zijn nog geen inschrijvingsdetails bekend voor dit event. Kom binnenkort terug voor meer informatie of contacteer de organisator.


Gegevens

Begin:
4 juni 2015
Einde:
19 oktober 2015
Evenement Categorie:
Site:
http://www.atomium.be/id2015.aspx

Locatie

Atomium
Atomiumlaan 102
Brussel, 1000
+ Google Maps