Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Gluon Winter Lab – Smart citizenship

4 maart om 08:00 - 9 maart om 16:00
Gluon logo

Ben je tussen de 14 en 18 jaar en ben je een Smart Citizen met een hart voor Brussel? Ben je geinteresseerd in nieuwe technologische toepassingen en wil je meewerken aan een meer duurzame en fijne hoofdstad? Dan zijn de Gluon labs iets voor jou! Tijdens de Gluon Labs kan je een week lang je eigen project uitwerken. Je wordt hierbij ondersteund door technische experten en kunstenaars zoals ICT experts, wetenschappers en designers.

Met meer dan 182 verschillende nationaliteiten is Brussel de meest kosmopolitische stad van Europa. We zijn met meer dan 1 miljoen Brusselaars, een melting pot aan culturen en generaties die van Brussel en boeiende en bruisende plek maken.

Een wandeling door de stad, met ervaren begeleiders, laat je verschillende uitdagingen en problemen op het vlak van; gezondheid, transport, energie, ecologie, racisme of infrastructuur in kaart brengen. Vervolgens kan je een eigen digitale oplossing bedenken in het Fab & Medialab van de Erasmus Hogeschool met onder andere lasersnijders, 3D-printers, Arduino en Virtual Reality. Een toffe werkweek brengt jou tot een echt werkend prototype of een artistiek werk dat de problemen bevraagt. Op het einde van het Lab stel je jouw realisatie voor tentoon aan vrienden, beleidsmakers en ondernemers.

Jouw voorgangers ontwikkelden verschillende inspirerende projecten zoals; een monorail-ontmoetingsruimte die noord en zuid verbindt, een juweel dat verkleurt naar aanleiding van het gehalte CO2 in de lucht, een applicatie voor skateboard communities, intelligente bushaltes die mensen tot interactie aanzetten, een gps die de grootouders naar de stilste plek in de stad leidt of een elektronische interactieve geluidsinstallaties voor de metrostations.

Smart citizenship Winterlab: van maandag 4 t.e.m. zaterdag 9 maart 2019
Smart citizenship Zomerlab: van maandag 1 t.e.m. zaterdag 6 juli 2019
Prijs: 75 EUR / LAB
Schrijf je in met 2: 120 EUR / LAB
Kansentarief: gratis
Interesse? Stuur ons een mail [email protected]

Inschrijvingen

Het is nodig je op voorhand te registeren voor dit event. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Deelnameprijs: 75


Praktische Informatie

Begin:
4 maart om 08:00
Einde:
9 maart om 16:00
Locatie:
Gluon Education
Adres:
Slachthuisstraat 4
Brussel, 1000 Belgium
Kosten:
75EUR
Organisatie:
Gluon
Website: