Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fungi-Materialen Workshop

23 februari om 19:00 - 21:00

Fungi

Tijdens deze workshop gaan deelnemers zelf aan de slag met zwammenmateriaal, één van de meest beloftevolle duurzame materiaaltechnieken van vandaag. Zo worden de deelnemers ingeleid om voorwerpen te produceren (lees: te laten groeien) op een innovatieve en duurzame manier. Tijdens de workshop leren de deelnemers de onderliggende basisprincipes, labotechnieken en enkele recepten.
We maken gebruik van mallen om het materiaal vorm te geven. Deelnemers kunnen hun eigen mal meenemen naar de workshop. Het zou een meerwaarde zijn als er gebruikt koffiegruis van in de buurt van de locatie kan gebruikt worden, om het duurzame karakter van de workshop te benadrukken. Er is geen voorkennis vereist voor deze workshop.

De workshop gaat door in het Open BioLab Brussels en wordt gegeven door Elise Elsacker. Elise doet een doctoraatsonderzoek aan de VUB rond de ontwikkeling van nieuwe composietmaterialen met levende organismen, en is actief onder de noemer Magma Nova om kennis over deze biomaterialen te verspreiden.

Meer info: http://magmanova.com/upcoming-workshop/2017/1/2/fungi-materialen-workshop

Inschrijvingen

Het is nodig je op voorhand te registeren voor dit event. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Deelnameprijs: 35 euro


Dit is een event van
Open Biolab

Gegevens

Datum:
23 februari
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/762606653894334

Organisator

Wtnschp

Locatie

Open BioLab Brussels
laarbeeklaan 121
Jette, 1090 Belgium