Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CERN Physics Masterclass (NL)

4 maart 2020 om 10:00 - 17:30

Elk jaar nemen ongeveer 10.000 leerlingen van middelbare scholen in 37 verschillende landen deel aan de Physics Masterclasses. Zij ontrafelen een dag lang de geheimen van de kwantumfysica bij een universiteit in hun buurt.

Je kan op 4 maart en 8 april deelnemen aan een Physics Masterclass op de VUB. Prof. Freya Blekman doet de basisinzichten in de kwantumfysica en de werking van de Large Hadron Collider op het CERN uit de doeken. Daarna ga je zelf aan de slag met de data die opgemeten werden in het CMS-experiment. Je onderzoekt de structuur van het proton en je gaat zelf op zoek naar het Higgs boson!

Aan het einde van de dag neem je deel aan een videoconferentie met wetenschappers in het CERN en studenten van andere Europese scholen om hun onderzoeksresultaten te vergelijken.

 

Dit programma vult een hele dag en deelname is helemaal gratis. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Zit je in het vijfde of zesde ASO en ben je gefascineerd door (deeltjes-) fysica? Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina. Er gaan twee edities van deze masterclass door: in het Nederlands op woensdag 4 maart en in het Engels op woensdag 8 april.

Inschrijvingen

Het is nodig je op voorhand te registeren voor dit event. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Deelnameprijs: gratis


Dit is een event van
CERN Physics Masterclasses

Gegevens

Datum:
4 maart 2020
Tijd:
10:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.vub.be/events/2020/cern-physics-masterclass-nl

Locatie

Campus Etterbeek – Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2
Elsene, 1050 Belgium
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie