Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CERN Physics Masterclass (NL)

3 april 2019 om 10:00

Elk jaar nemen ongeveer 10.000 leerlingen van middelbare scholen in 37 verschillende landen deel aan de CMS Physics Masterclasses. Zij verdiepen zich een dag lang in de fysica die met de CMS detector aan het CERN onderzocht wordt.

Aan de VUB vindt elk jaar ook zo’n Masterclass plaats. Prof. Freya Blekman doet de basisinzichten in de kwantumfysica en de werking van de Large Hadron Collider op het CERN uit de doeken. Daarna ga je zelf aan de slag met de data die opgemeten werden in het CMS-experiment. Je onderzoekt de structuur van het proton en je gaat zelf op zoek naar het Higgs boson! Aan het einde van de dag neem je deel aan een videoconferentie met wetenschappers in het CERN en studenten van andere Europese scholen om hun onderzoeksresultaten te vergelijken.

Dit programma vult een hele dag en deelname is helemaal gratis. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Zit je in het vijfde of zesde ASO en ben je gefascineerd door (deeltjes-) fysica? Dan kan je deelnemen. Er gaan twee edities van deze masterclass door: in het Nederlands op woensdag 3 april en in het Engels op 23 maart.

Registreren:

Zaterdag 23 maart 2019 (in het Engels)

Woensdag 3 april 2019 (in het Nederlands)

Inschrijvingen

Het is nodig je op voorhand te registeren voor dit event. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Deelnameprijs: gratis


Dit is een event van
Physics Masterclasses

Gegevens

Datum:
3 april 2019
Tijd:
10:00
Evenement Categorieën:
, , , ,
Website:
http://www.vub.ac.be/events/2019/cern-physics-masterclass-nl

Organisatoren

IIHE
VUB

Locatie

VUB Campus Etterbeek
Boulevard du Triomphe
Etterbeek, 1040 Belgium
+ Google Maps