Kerstmis is pas geslaagd als er wat wondere wetenschap bij komt kijken. In dit filmpje legt het brein achter BrainCraft in rijmvorm uit hoe je een geschikt kerstcadeau kiest en wat de wetenschap ons erover kan vertellen. Zo zijn dure grote geschenken niet per definitie de beste en investeer je beter in iets dat ecologisch of zelfgemaakt is, zoals een donatie aan het goede doel. Verder is het een goed idee om een ‘ervaring’ te schenken, zoals een ticket voor een optreden of voorstelling.

Toch nog op zoek naar geschenkjes voor tante Jeanine, de buurman of om het even wie met een boon voor wetenschappelijke of nerdy gadgets? Misschien put je inspiratie uit onze top 6 science/tech gifts. Zalig kerstfeest en prettige feesten!

Kwantumfysica voor de allerkleinsten

Heeft er iemand in jouw naaste kring net een kerstkindje ter wereld gezet? Of ben je nog op zoek naar een subtiele manier om je vrienden duidelijk te maken dat ze hun kennis over kwantumfysica wel eens mogen bijschaven? Misschien is “Quantum Physics for Babies” wel wat je zoekt. Verschenen in dezelfde reeks: “General Relativity for Babies” en “Rocket Science for Babies”.

Meer info…

Back to Basics Game boy adapters

In het bezit van een Android telefoon en een flinke dosis nostalgie? Dankzij deze Hyperkin Smartboy adapter kan je je oude cartridges bovenhalen en Game boy spelletjes spelen op je mobieltje. Pokémon blue, iemand?

Meer info…

Broodloze lasertoetsenborden

Kruipn r kruimltjs tussn d totsen van j totsnbord waardoor sommig lttrs nit mr god wrkn? Geen probleem, met dit geprojecteerd virtueel snufje hoeven er niet langer nieuwe levensvormen te ontstaan uit de etensresten in je toetsenbord. Het bakje verbindt met jouw Windows, iOS, Android en Mac OS toestellen via bluetooth.

Meer info…

 

Puzzelkubussen voor bollebozen

Al lang uitgekeken op de standaard 3×3 Rubik’s cube? Misschien kan je je gasten wel entertainen met deze Cuberspeed 13 x 13 puzzelkubus. Belangrijk detail: de fabrikant verstuurt er extra stickertjes bij om versleten stickers te vervangen. Vals spelen wordt dus kinderspel.

Meer info…

Starende spaarpotten

Deze interactieve bewegende spaarpot kan je muntjes voederen en hij werkt ze zelf gulzig naar binnen. Hij heeft iets buitenaards eng en we hopen dat we er vannacht niet van dromen, maar misschien doet hij je wel denken aan iemand in jouw omgeving.

Meer info…

Licht in de z(w)evende hemel

Zin om je bezoekers te trakteren op wat wetenschappelijke toverkunst? Na de zwevende plantenpot nu ook deze zwevende gloeilamp! Dankzij magneten zweeft de lamp boven een magnetische basis en geeft hij zelfs licht.

Meer info…