Als een kind zijn aangeboren verwondering wil houden, heeft hij een volwassene nodig waarmee hij het kan delen en het plezier, de opwinding en het mysterie van onze wereld kan herontdekken.

Cleveland Abbe

Amerikaanse meteoroloog

Beleef wetenschap!

Wij geloven dat een gebrek aan interesse bij kinderen en jongeren voor wetenschap niet aan het kind ligt, maar aan het aanbod! Daarom doet het Wtnschp-team hard haar best om coole wetenschap op een toffe manier bij jongeren te brengen. Wetenschap is namelijk overal, en dus niet alleen tussen de schoolmuren: laten we het dan ook overal beleven!

STEM staat voor ‘Science, Technology, Engineering, Mathematics’ en bundelt tal van technische en exacte wetenschappen. De arbeidsmarkt kampt al jaren met een tekort aan technisch en exact wetenschappelijke profielen. De Vlaamse Regering pakt deze problematiek aan en heeft daarom in 2012 het STEM-actieplan opgezet om jongeren warm te doen lopen voor een loopbaan in exacte wetenschappen en techniek. Onderdeel van dat plan zijn verschillende projecten, die wij als Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel, organiseren voor kinderen en jongeren, binnen en buiten de schoolmuren. De STEM-projecten dragen op deze website telkens een STEMpel!

RoboCup Junior is een spannende uitdaging voor jongeren van 8 tot 18 jaar, waarin ze in teamverband een eigen robot bouwen en programmeren. Hiermee nemen ze deel aan één van drie spannende disciplines!

Lees meer

CoderDojo Belgium organiseert gratis workshops (doe-het-zelf lessen) voor jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar.

Lees meer

Tijdens dit meerdaags themakamp over lucht- en ruimtevaart experimenteren jonge wetenschappers van 8 tot 12 jaar erop los. Raketten lanceren, marslanders knutselen en vliegtuigen ontwerpen: het komt allemaal aan bod!

Lees meer