Leonardo Da Vinci

Principes voor de ontwikkeling van een complete geest:

Bestudeer de wetenschap van de kunst.

Bestudeer de kunst van wetenschap.

Ontwikkel je zintuigen – leer vooral hoe je moet zien.

Realiseer dat alles verbonden is met alles.

Marie Curie

Er is niks in het leven om schrik van te hebben,

enkel om begrepen te worden.

Het is tijd om meer te begrijpen,

zodat we minder schrik hebben. 

Albert Einstein

Leer van gisteren,

leef voor vandaag,

hoop voor morgen.

Het belangrijkste is dat je nooit stopt

met vragen stellen.

Wetenschap, dat is zowel de werking van je kleine teen als het ontdekken van nieuwe planeten. Wetenschap is overal, en net daarom vinden we het belangrijk dat iedereen wel wat weet over wetenschap en wetenschappelijk denken! Wtnschp organiseert daarom wetenschapscafés, grote wetenschapsevenementen, betrekt het maatschappelijk middenveld en schrijft samen met onderzoekers blogartikels voor het brede publiek.

Ben jij gebeten door wetenschap of sta je gewoon nieuwsgierig in het leven? Volg ons op Facebook, Twitter, Flickr en YouTube en blijf op de hoogte van onze blogs en activiteiten.

Wtnschp recht uit de bron

Overzicht van ons aanbod

Evenementen

Wetenschap, dat moet je vooral beleven. Daarom organiseren wij tal van evenementen waar je niet alleen leert over wetenschap, maar ook zelf de handen uit de mouwen kan steken! En tijdens onze debatten kan je niet alleen luisteren naar onderzoekers, je kan ook met hen debat treden.

+ Dag van de Wetenschap

+ Bright Club

+ Science Bar Brussel

+ Fablab 2 Go!

Doe-het-zelf

De beste leerslag is zelf aan de slag gaan met technologie en wetenschap. Zo kan je het hele jaar door op woensdagnamiddag terecht in ons Fablab Brussels waar je kunt 3D-printen, etsen, frezen, lasercutten, en nog veel meer. Professionele begeleiding inbegrepen.

+ Fablab Brussels

Online community

Elke week gloednieuwe wetenschap recht uit de bron! Onderzoekers uit de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel schrijven samen met het Wtnschp-team regelmatig artikels over hun onderzoeksgebied.

+ Wetenschapsblog

+ Ik heb een vraag

+ Facebook

+ Twitter

Maatschappelijk verantwoord onderzoek

Ook achter de schermen werkt Wtnschp aan het betrekken van het brede publiek bij onderzoek. Zowel op Europees niveau als in onze eigen instellingen proberen we de maatschappij als speler te verankeren in onderzoek en onderwijs.

+ Wetenschapswinkel

+ EnRRICH