Change your cover photo
Change your cover photo
Sofie Verkest is coördinator van het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel aan de VUB. Samen met haar collega’s richtte ze de populair wetenschappelijke blog Wtnschp.be op. Sofie studeerde Taal-en Letterkunde aan de Universiteit Gent en Radio- en Televisie Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel. Voor ze aan de slag ging bij de VUB, werkte ze kort als redacteur bij Radio 2.
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Coördinator Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie VUB
Vrije Universiteit Brussel
Taalkunde, Sociologie, Biologie, Journalistiek, Economie
Breaking Bad, Game of Thrones, ...
De Engelenmaker, alles van Margaret Atwood, Wilde Zwanen, ...
To be scientifically literate is to empower yourself to know when someone else is full of bullshit. - Neil Degrasse Tyson

Sofie houdt van zingen en als ‘Wtnschp’ een zangensemble zou zijn, is Sofie de eerste stem. Als coördinatrice vanuit de VUB adviseert en rapporteert ze aan de overheid en het VUB-beleid. Ze kan haar West-Vlaamse tongval wonderwel verstoppen, vermoedelijk een gevolg van haar opleiding Journalistiek die ook van pas komt bij de interviewtraining en social mediatraining die ze geeft aan onderzoekers. Verder richtte ze deze website op en organiseert ze samen met Jef de Science Bar en Bright Club.